Eindelijk mooi weer en verder door Friesland
16 juni 2025 - Bolsward, Nederland
7 tot 11 juni in Heerenveen
We hebben het koude, natte, weer prima doorstaan in Heerenveen. Lekker de kachel aan af en toe, goede boeken lezen en Netflix helpen je prima door de dag.
11 juni zijn we, na de watertanks weer gevuld te hebben naar de omgeving van Terherne gevaren, waar we een gezellige Marrekriteligplaats vonden
12 juni Door naar de aanlegplaats van de zeilmaker Marco Muurling die na wat medische problemen en een korte vakantie weer ging werken. Hij kwam even aan boord om het programma voor de volgende dag door te spreken.
13 juni, jawel vrijdag de dertiends, Sneek
De zeilmaker was al vroeg aan boord en heeft een nieuwe mal gemaakt waarmee hij de nieuwe kuiptent gaat maken. De oude nieuwe tent is zeer grondig gereinigd en ziet er weer prima uit. We hebben afgesproken dat we half augustus de nieuw gemaakte tent bij hem komen laten monteren. Zo heeft hij wat meer tijd en wj varen toch keurig rond.
De Starlink satellietontvanger hadden we besteld met als afleverinstructie via Post NL en afleveren bij een Post NL afhaalpunt. Tot mijn vefbazing kreeg ik van DHL bericht dat het 13 juni zou worden afgeleverd. Dus ik op het fietsje eerst naar Post NL en daarna naar een DHL afhaalpunt met als resultaat dat niemand wist hoe of wat. Tja, vrijdag de dertiende.... Ik kreeg van Starlink ook een mailtje dat het maandtarief zomaar even met 23% verhoogd werd. Dat schoot me in het verkeerde keelgat en ik besloot de order te annuleren en de ontvanger terug te sturen.
De Gamma, het PostnNL afhaalpunt in Sneek belde me dat, ook tot hun verbazing,de Starlink bij hun was afgeleverd door DHL en ik hem de volgende dag kon afhalen.
Bij EP heb ik vervolgens een sterke router gekocht die zeer goede ontvangst zou geven. Tja, die datum, niks dus, verkeerde nummers etc.
14 juni Sneek
Weer op de fiets met de router naar EP. Daar vroeg ik of ze dat ding niet gewoon bij mij aan boord konden installeren. En ja hoor, gewoon als service kwamen ze naar onze ligplaats en hebben ze de boel in orde gemaakt, helemaal super. We zijn daarna vertrokken richting Bolsward en hebben onderweg aan een Marrekriteplek bij Wolsumerketting overnacht.
15 juni Wolsumerketting - Bolsward
Tineke heeft jammer genoeg alweer enkele dagen last van inwendige gordelroos. Dat komt in vlagen en is erg pijnlijk. Ze is vanmorgen met wat Paracetamol weer naar bed gegaan. Gelukkig was ze in de namiddag weer iets beter en heeft ze heerlijk gesmuld van de reuzegarnalen.
16 juni Bolswa4d richting Leeuwarden
We zijn in het begin van de middag weer vertrokken uit Bolsward en zullen waarschijnlijk 8n Bommels overnachten

Balen dat mama weer last heeft. Hopen dat zonnetje en jouw goede zorgen helpen.
Kus uit Vught!