2026 3

5 juli 2026 - Zoutkamp, Groningen, Nederland

20 tot 27 juni Heerenveen

Vanwege de warmte hebben we er nog een dagje op het Tjeukemeer aan vast geknoopt en zijn we 21 juni naar Heerenveen gevaren.

We hadden daar weer een prima ligplaatsplek in het centrum en hebben daar, met continu 2 ventilatoren aan, de warmtegolf doorstaan.

27 juni zijn we vertrokken naar Akkrum en 28 juni door naar Grou.

Ik had wat technische vragen bij jachtwerf de Groot, de werf waar de Pikmeerkruisers worden gebouwd. De support daar is minimaal. Ze bouwen nu heel dure schepen die meedere tonnen kosten maar hebben helemaal geen technische informatie over boten die voor 2000 zijn gebouwd. Dat komt een beetje arrogant over vind ik.

29 juni weer verder naar de Olde Faenen het natuurgebied waar we eerder hebben gelegen.

30 juni naar Burgum

Dat is een leuk plaatsje met alle voorzieningen. We hebben daar weer boodschappen gedaan voor een paar dagen en zijn toen doorgevaren naar. Noardermar, een plas water met enkele eilandjes waar we twee dagen zijn blijven liggen.

2-3 juli verder naar Kollum

Kollum kende ik alleen van de kollummer kaas, maar die wordt hier niet gemaakt. Het is een middeleeuws stadje, wat vroeger heel welvarend werd door de graanhandel met de Oostzeelanden. Ziet er leuk uit, heeel vriendelijke mensen en 3 supermarkten, wat wil je nog meer ?

4 juli Lauwersmeer

Het was flutweer en we zijn aan een eilandje gaan liggen en hebben Netflix gekeken

5 juli Zoutkamp

We konden nog net een ligplaats bemachtigen in de binnenhaven op loopafstand van Postma paling en vis. Daar gaan we ons eens lekker uitleven vanvond..

1. Marije:
    5 juli 2026
    heerlijk paling van Postma, leef je lekker uit 😄. Zoutkamp, leuke plaats, m’n in de binnenhaven. Gelukkig is het niet meer zo warm 🥵.
    Liefs 💋
  2. Marie Grapendaal:
    Lekker rommelen in Frsylan🥰
  3. Barbara:
    veel plezier xxxx
  4. Henk:
    5 juli 2026
    Grote winkel, royale sortering, die Gaele Postma. Dat zit wel goed! Smakelijk.
  5. Beaudine:
    5 juli 2026
    Eetsmakelijk vanavond, dat klinkt lekker 😍
  6. Theo Dignum:
    6 juli 2026
    We merken dat het goed gaat met jullie , weinig problemen , we hopen dat Tineke ook kan genieten van jullie belevenissen , wij zouden met ons vriendenpaar 3 dagen naar Dordrecht een van de oudste stadjes van Nederland juist in die hete dagen dus hebben we het geannuleerd , we hebben geboekt bij een wellnesshotel in Zutphen 27-30 juli relaxen en fietsen in de omgeving , jullie nog veel plezier , groetjes TheoRie